Jag lagade middag ikväll, det bidde en svampbourguignon-gryta-sak från ett av de där ställena jag gillar att läsa om mat på nästan daglig basis. Och det blev verkligen jättegott, men nu när jag sitter här i värsta midvinternattskylan och kramar min skål med gryta/sak/mål mat kan jag inte låta bli att tänka att den här svampfesten jag gnider mig så sakta mot saknar något.
...
Tänk... Tänk om man hade haft lite biff i... Eller iallafall lite bacon!
Kött!
Jaja, nästa gång jag har tid att långkoka ska jag göra en riktig Beuf Bourguignon, jag lovar. Fram tills dess får jag vara nöjd med snabblagade svampinjoner istället. Gott var det.
I själva grytan/saken hade man även också ett par fina, små pärllökar och om man skriver lite fort blir det lätt fel:
Chottlips says: Oboy, oboy, oboy! Luktar den där svampgrytan gott eller vad? De små läkarna åkte i nu, höll jag på att skriva. Koka läkare!
Chottlips says: Men det är bara lökar. Wee! Folkmord!
Fuckwit says: Haha! Hur mycket vin har du att dela med dig sjävl?
Chottlips says: Ett glas.
Chottlips says: Men jag är rolig utan sprit.
Fuckwit says: I know
Chottlips says: Frågan är dock hur man skalar småläkarna utan att få så mycket spill. Det är en massa vitt skal överallt i köket. Som små, prassliga läkarrockar.
Fuckwit says: Haha!
1 kommentarer:
Nog för att vi är köttätare, men vi satsade ändå på traditionella vegetariska smålökar i långkokesöndagsgrytan. Därutöver stoppade vi i närproducerad högrev från Blå Kusten. Grytbitarna kom i en elegant mörkblå pappcylinder, försvinnande lik ett whiskeyrör, som råkar vara en av familjefaderns favoritformer. Se där Purjo, en tvättäkta könsrollskonserv! Gott blev det iallafall, tack för tipset.
Skicka en kommentar