lördag, oktober 07, 2006

Olika som bär

Det är ganska olika här ändå, fast det samtidigt är väldigt lika också. Folk krattar till exempel löv på hösten här, det vet jag att man gör hemma också. Man tittar en hel del på tv-serien Lost här, något som jag också vet att ni där hemma gör när ni kan. Dock inte jag, jag missade av någon anledning säsongspremiären nu i veckan, typiskt nog. På fredagar tar folk en öl, kanske två, och latar sig i soffan här precis som jag har hört att man gör hemma.

Sedan tar de, på den här sidan om pölen, bilen hem.

Det gör man inte där hemma om man är en ganska vanlig svensk som jag är. Inte vad jag vet iallafall.

Igår var jag och Pontus på lite grillmys hemma hos Erik och Jamie, två amerikanska kollegor och på vägen dit diskuterade vi moralfrågan "alkohol och bilkörning". Hemma i Sverige är jag av den åsikten att alkohol och bilkörning inte går ihop över huvudtaget och det är en av de saker jag hoppas att jag inte kommer släppa på nu när jag väl är här. Jamie berättade att man i deras körskola, Driver's Ed, får lära sig att det är okej att dricka en drink i timmen och sedan köra hem och skrattade en del åt mitt moraliska dilemma. Det hela slutade med att jag inte drack något alls, hade trevligt och var glad och Pontus blev full som ett litet ägg och hade trevligt han med. Sedan körde jag hem, jag vet inte om det var så mycket säkrare med tanke på hur ovan jag är vid trafiken här men det kändes i vilket fall som helst himla mycket bättre. Ibland är det bra att ha kontakt med sin inre moraltant.

Den här lördagen har annars mest gått åt till att planera en försenad födelsedagsmiddag åt Linda som skulle komma hem från Wisconsin nu framåt kvällen, tyvärr blev hennes skjuts hem från JFK försenad så det blir en kontinentalt sen middag ikväll. Förutom det har vi varit ute och kört lite nedcabbat i det helt fantastiska finvädret vi haft idag, 20 grader och strålande sol gjorde mig helt salig av lycka och skuttig i hela kroppen. Vi tog en promenad på stranden, tittade på fina hus, däribland mitt favorithus från igår som fick ett "med beröm godkänt" av Pontus rent lägesmässigt. En bra lördag i det stora hela, om bara Lindan kunde komma hem snart, vi saknar ju henne helt förfärligt.

 

#Made by Lena