måndag, oktober 27, 2008

Korsord! Rebus! Pyssel! Oh, my!

I dagarna två har jag försökt lösa två problem med en installation jag har gjort:

Problem Nummber Ett är stort och på gränsen till skrämmande medan Problem Nummer Två är mer hanterbart av sig. Så, jag började med Nummer Ett. Efter att ha editerat åtta olika filer, kopierat mappar från friska system fram och tillbaka, startat om tjänster och googlat felmeddelandet till jag blev blå gav jag upp och bad om hjälp. Så här gick det:

- Hi Matt, I need your help. This and this isn't working. I've checked all these eight files and I have tested this and that and I have no idea what to do next.

- Hang on, there is another file you need to check. Give me a sec.

(Ett-Mississippi, två-Mississippi, tre-Mississippi)

- I'm back. Did you check the read-me file waaaaaay over yonder there under that folder close to this file there?

- Hell no! No one ever read read-me files!

- Well, in that read-me file you'll find a clue as to what you need to do.

- Oh, great. A clue. Exactly what I need. A clue...

... Och visst, efter att ha pondererat över ledtråden i filen ett tag och testat lite mer och startat om lite tjänster funkade saker och ting så småningom. Jag är tacksam och nu överväger jag att lägga in lite ändringsförslag för vårt PACS vad gäller ledtrådar och pyssel i dokumentationen. Den är löjligt fattig på sånt! Jag känner inte så många dokumentatrissor längre men just nu önskar jag mig en SysAdm Guide i Sudoku-format, lite teknisk dokumentation på Rebus och kanske en användarmanual på rövarspråket. Kanske man skulle kunna få sig hela PACS:et som ett Alfapet också? Det hade varit lite spännande och omväxlande för en helt vanlig, uttråkad ingenjör, eller hur? Man får sin installation i små, små bitar man kan dra från en hög och sedan får man pyssla ihop skräpet själv. Snacka om modulärt!
.

 

#Made by Lena