onsdag, november 02, 2011

Säg hej till adoptivkatten - del 1

Vi har blivit med en katt till, en liten grå en som vi trodde var en flicka väldigt länge men som nu tydligen är en pojke ändå för vi tror vi hittade något gömt där inne och dessutom krigar han och Tommy en hel del så där som pojkar ska göra. Nu när han får mat om dagarna så är han inte så värst liten längre, det är väl mer så att i Tommys tornande skugga så ser han fortfarande lite mesig ut.


Adoptivkatten har många namn men inget som riktigt fastnat ännu. Enligt den forna ägaren heter han Beast vilket är ett galet löjligt namn på en katt med silkesman, håriga knogar på oproportionerligt stora tassar och en tendens att ständigt visa sin tungspets i ena mungipan. Han har vassa klor, något som både mina lår och mina matsalsstolar är plågsamt varse om. Under de senaste månaderna har han sålunda fått heta
  • Addie Pray - efter en av karaktärerna i filmen Paper Moon eftersom han brukade smyga in i huset och sno Tommys mat.
  • Greta Garbo - han ser lite ut som henne tycker jag och dessutom var han väldigt osocial av sig.
Sedan fick vi veta att hon var en han och då bidde det istället:
  • Tranny Cat - på grund av sin ombytliga karaktär.
  • Little Gray Cat - eller Lilla Gråa Katten om man kör på svenska och det gör man ibland när man är själv.
  • Oliver Twist - den manliga versionen av Addie Pray.
  • Thumper - För att han skallar en om han vill bli klappad.
  • Knuckles McGee - för sina håriga tassars skull
  • Den lusinfesterade helveteskatten! - det var nog det första namnet han hade, när han gav Tommy den första rundan med äckliga små kryp. Könsneutralt och bra. Stavas definitivt alltid med ett utropstecken.
  • Sekreteraren - för att han hjälper mig med mitt jobb så himla bra!
  • IT-horkatten - på grund av hanses kärlek till all slags elektronik som utsöndrar värme. I förra veckan försökte han gifta sig med TV-boxen vilket bara blev en enda stor besvikelse för alla inblandade parter. Veckan innan dess lägrade han min laptop vid upprepade tillfällen.


Här ovan ser man hur han lyckas kombinera de två sista namnen ganska galant till en slags IT-horkatts-sekreterare genom att uppvakta datorn samtidigt som han tar hand om alla tangenttryckningar på den nedre, högra delen av tangentbordet.

Ja, kärt barn har många namn, sägs det. Kär och kär säger jag. Just nu försöker jag sitta på en matsalsstol som dekorerats med dubbelsidig tejp, allt i ett försök att hindra Sekreteraren från att sätta fler repor på sittsarna. Det, mina vänner, är inte så himla bekvämt! Det gamla talesättet har, i det här huset, sedemera nedgraderats till "Tolererad katt har många namn" vilket bevisligen funkar ganska bra det med.

I nästa del i adoptikattsäventyret ska vi diskutera hur adoptivkatten kom att bo hos oss, i det avsnittet kommer vi även introducera något så spännande som en lokal prostitutionsring. Håll i hatten nu, mina vänner!

 

#Made by Lena