onsdag, september 12, 2007

Städer. Uppifrån.

Det sägs att man ser mycket när man reser och den här veckan stirrar jag mig fullständigt blind. Hittils har jag till exempel sett sex stycken flygplatser, inte dåligt för en vanlig, sketen onsdag.

I måndags var jag som sagt lite ilsk i allmänhet, det var då Delta uppförde sig på sitt sämsta och bokade om mig tre gånger (tekniska problem – Hoppsan! Ditt flyg har krockat med en fågel – Hoppsan! Nej men, den här ombokningen kommer inte funka för nu har vi upptäckt att du inte kommer komma med din nästa anknytning – Hoppsan!), skeppade mig mellan ett par av New Yorks flygplatser och sedan fick mig så topp tunnor rasande att jag fick gråta på en toalett på San Fransiscos flygplats mitt i natten när ingen kunde hjälpa mig därifrån. Sedan bestal någon mig också. De jävlarna. Jag kom fram till slut, väldigt trött, inte fullt så ren och med en nyfunnen övertygelse om att jag måste skaffa mig massor med mer skinn på näsan för att överleva flera sådana här situationer. Lars Huge, ger du lektioner?

Idag har det gått betydligt bättre, alla tre flyg som jag skulle ha farit med har avgått och nedkommit ungefär som det varit tänkt. Jag har fått se Los Angeles uppifrån vilket var himla läckert. Naturen där på västkusten är strålande vacker och bebyggelsen är spektakulär och övermaga utbredd. Karga, vackra bergsryggar med nonchalant utspridda städer och orter som helt plötsligt följs av en gigantisk slätt med spikraka gator kantade av vanliga, låga hus. Gata upp och gata ner, hus efter hus efter hus. Ostkustvan som man är väntar man sig höghus i en storstad men sådana välter visst lätt i jordbävningar har jag hört. Vägarna uppifrån luften var breda och rika på filer och det pilade bilar i alla riktningar och några till, alla verkade vara på väg någonstans. Himlen var amerikablå och vid horisonten låg det ett senapsgult avgastäcke över staden, likt ett tapas-lock på en riktigt trevlig spansk restaurang.

Nu är jag alltså framkommen till Memphis efter en hel dags resande och jag är ganska sliten i rumpan efter allt sittande. Imorgon får vi se den här staden har att bjuda på.

 

#Made by Lena