onsdag, maj 27, 2009

Sveriges sexigaste jobb?

Idag har jag varit på spa och blivit pillad på. Det var väldigt trevligt men det väcker en del tankar och funderingar. Som till exempel, vem har egentligen Sveriges osexigaste jobb? Jag misstänker starkt att Cia på Saltsjöbadens Spa finns med på lågoddsarlistan för vet ni vad hon gör dagarna i ända? Hon sysslar med något så oattraktivt som portömning.

Det ni!

Precis så osexigt som det låter.

Eller alltså, under en 50 minuter lång behandling med en person kanske hon tömmer porer i fem så helt vidrigt är det väl inte, men ändå, tänk er att ha som jobb att klämma ut andra människors hudliga orenheter! En liten del av mig ryser av tillfredsställande vid tanken men mest av allt får det mig att må ganska illa, en pormask är ändå en pormask.

Knyttet och jag funderade å andra sidan på hur bra man måste må när man jobbar som hudterapeut/massör/fotvårdare/allmän spaperson, tänk nämligen på allt oxytocin som utsöndras vid hudkontakt. Det kan betyda att det där obehagliga med portömningen kanske tar ut sig i det stora hela när man kommer hem från jobbet hög som ett hus på må-bra-hormon OCH får lön för det hela.

Hmm... Kanske dags för ett karriärbyte igen?

 

#Made by Lena