Gör så här:
- Vakna 9.22 och tänk att vad dumt det var att du tydligen kunde sova länge den här morgonen när du igår vaknade klockan sju och absolut inte kunde somna om fastän du bara fått ett par timmars sömn.
- Gå upp, konstatera att solen skiner.
- Knäck fem ägg i en bunke, lägg till 2.5 dl socker. Börja vispa.
- Inse att du aldrig kommer få det hela varken vitt eller pösigt. Förbanna det faktum att du inte har en elvisp.
- Testa att köra det hela i blendern. Bli överraskad av det bra resultatet.
- Sikta ner en dryg dl mjöl, lika mycket potatismjöl och 2 tsk bakpulver i äggblandningen.
- Häll ner i en bröad form och hutta in i en varm ugn på en himla massa fahrenheit, ungefär 375 stycken, i 40 minuter.
- Slicka bunken.
- Medan du väntar trycker du ihop ingredienser till ett lagom stort pajskal och beklär en annan form med det.
- Låt pajskalet vila lite. Vila själv.
- Ta ut din tårtbotten och var nöjd med dig själv, det är en av de jämnaste tårtbottnar du någonsin gjort. Ställ den att svalna.
- Låt pajskalet åka ugn.
- Rör ihop din instant vanilla pie & pudding filling enligt instruktionerna på paketet och kasta in i kylen. Hoppas på att den är utbytbar mot det svenska receptets marsansås.
- Känn på tårtbotten och fundera på hur lång tid den tar på sig att svalna egentligen. Lägg in den i kylskåpet och tänk lite på alla de misslyckade chokladefterrätter du medverkat till i ditt liv.
- Blanda ihop tre ägg, 2 dl socker och kör dem i blendern. Blanda ner en halv dl mjöl, skal från två limear och ganska mycket limejuice och voilá, så har du en nästan klar limepaj. Kör i ugn i 15 minuter, ungefär.
- Slicka ur bunken. Tänk på hur gott det är med lime.
- Ät lite chips till frukost.
- Ta ut din färdiga paj från ugnen.
- Konstatera att klockan redan är 11.
- Oj.
- Färga in marsipanen. Gör en och en halv liten korv med grönt och resten (den sista halvan) rosa. Lär dig att det behövs lika mängder grön och gul karamellfärg för att få till prinsesstårtegrönt. Oroa dig för att det är för lite av den gröna.
- Ta ut tårtbottnen från kylskåpet. Ha lite ångest, du har aldrig lyckats dela en botten på tre utan att skära snett och vint och förstöra precis allt förut.
- Ta ett djupt andetag, attackera och lyckas sedan förvånansvärt bra. Var glad.
- Häll 4 dl grädde i en bunke.
- Börja vispa och längta efter en elvisp.
- Snegla på blendern.
- Prova blenda grädde.
- Det går bra!
- Wee!
- *Visp-visp*
- Blanda ner grädden i vaniljgojset.
- Svär.
- Allt blev rinnigt!
- Blenda den resterande grädden och häll i lite vaniljröra till lagom konsistens.
- Börja montera tårta: En botten, lite hallonsylt och sedan vaniljgrädden.
- Upprepa.
- Få slut på gräddblandning.
- Ta på byxor, spring över till kvartersaffären och köp grädde. Ha slut på kontanter och försök betala med kort. Var tvungen att handla för minst tio dollar för att få betala med kort. Gå ifrån affären med grädde, toapapper och pastasås.
- Blenda mer grädde. Råka göra smör av allt ihopa. Hoppsan.
- Svär. Skratta lite.
- Spring ut i bilen, åk och hämta upp del två av födelsedagspresenten, den du inte orkade fixa igår, köp mer grädde och en elvisp. Åk hem.
- Vispa grädde.
- Blanda mer vaniljgojs och montera klart själva tårtan.
- Ta fram marsipanen och börja kavla.
- Le lite i mjugg för att du är en jäkel på att kavla och för att du vet att man ska kavla marsipan mellan lager av gladpack.
- Smek på ditt fina lock på tårtan och bli imponerad över att det faktiskt passade.
- Kavla ut den rosa marsipanen och gör en himla massa små, små rosor. Försök göra en stor men ge upp, det är nämligen ganska svårt.
- Smält choklad och limma fast rosorna på tårtan med hjälp av den.
- Använd en strumpsticka och försök skriva "Grattis Linda" på tårtan. Inse hur korkat det var att sätta på rosorna först. Pilla av dem och skriv. Limma fast rosorna igen.
- Beundra ditt konstverk.
- Inse att klockan är 2.
- Kasta dig in i duschen, klä på dig och borsta tänderna.
- Damma på lite florsocker på tårta och paj, sätt dig i bilen och far hem till Pontus och Linda.
- Överraska!
- Pusta ut.