måndag, november 05, 2007

Present

I helgen fick jag paket, en överraskning bara så där på en lördag. Jag var på väg ut genom dörren för att göra saker så jag hann inte öppna det förrän igår och idag har jag till och med provkört det lite.

Men, i söndags stod jag med detta lilla paket i handen och funderade på vad jag hade lyckats köpa den här gången och hur i hela friden jag kan klara av att konsumera så mycket att jag glömmer bort det. Man ska inte surfa på amazon.com när man är full, det vet jag ju. Mysteriet tätnade ytterligare när jag öppnat paketet och hittade en DVD-film, vid första ögonkastet hann jag tänka att jag måste varit väldigt påverkad om jag shoppat mjukporr på nätet och dessutom inte mindes något av det, för på utsidan var en väldigt sensuell, vacker och harmonisk kvinna med lite kläder på sig. Det översätter tydligen min hjärna till porr light på direkten.

Nu var det inte porr och det var inte jag som handlat utan det var en present från Frida i Tomelilla, hon måste ha läst om min något stressade tillvaro för det jag fick var en självstudiekurs i meditation och avslappningsteknik vid namn Momentary Meditations.

Meditationsteknik för den stressade karriärmänniskan!

Det är jag det!

På fodralet står det saker som "reduce stress and anxiety everyday" och "takes you into profound, inner spaces that give you new ways of being" och "enhanced with special features that lift this presentation to a new level of multimedia". Är det här bra eller är det bra? Dessutom finns det ett alldeles eget kapitel om "how to reduce stress while traveling", det är som handen i handsken.

Jag körde igenom första kapitlet nyss och höll på att kväva mig själv i mina försök att andas så långsamt som rösten på skivan sa att jag skulle göra. Det var en ganska stressande upplevelse. Jag tror jag behöver öva mera.

Tack Frida, det var en fin present, jag blev jätteglad. Nu ska jag bara rota fram min portabla lilla damm också så är det bara att tuta och köra rakt in i avslappningens och harmonins förlovade land.

Mer dilemman

Gårdagens lament togs emot förvånansvärt väl så jag drar väl genast till med nästa:

Imorgon ska jag iväg till lilla frisören, hjälp mig hitta på vad jag ska göra med det. Jag är inte främmande för att klippa av alltihopa eller skaffa lugg men lite presentabel måste jag fortsätta vara så inga spikes eller så.

Varsågod och föreslå.

 

#Made by Lena