lördag, april 03, 2010

Gul Bil!

Ropen skalla, gul bil åt alla!


Av någon anledning googlade jag och Kristian reglerna till "Tysta leken" och snubblade över en annan kul lek lämplig att utöva när man är på resande tass, leken i fråga heter "Gul bil" och är tydligen något som har lekts i generationer. För både Kristian och mig är det en ny, och så här långt, ganska smärtsam bekantskap.

"Gul bil" går ut på att man ska, så snart man ser en gul bil, hojta just "Gul bil!" och lappa till någon annan i sitt sällskap (bilen, bussen, tågvagnen, gångsällskapet, eller vad som nu kan passa in) lite lagom hårt på axeln. Det finns mängder av resurser att tillgå på Internet för den som vill granska de olika regelvarianterna i sin helhet.

Vad vi kan säga, efter att ha testat ut leken i ett par dagar, är att den är himla kul och att Charlotten nu stoltserar med ett fint litet blåmärke på vänster axel. Taxichauffören som tog oss till tågstationen, vilt skrikande och misshandlandes i baksätet, undrade nog vad som hade hänt. Fast, han sa inget så "Gul bil" är kanske en vanligt förekommande billek i USA. Vem vet?

Semester i hufvudstaden enligt Chotte

Dag 1:
  1. Gå upp klockan halv nio.
  2. Snöra på joggingskorna.
  3. Spring i två timmar och titta på ALLA monumenten.
  4. Kom på minst tio olika sätt att effektivt ha ihjäl alla de andra turisterna som är ivägen.
  5. Oh:a och ah:a över körsbärsträden (men ta inga bilder eftersom ni är ute på joggingrunda och sedemera inte har kamera med er).
  6. Oroa er för springsällskapets välmående.
  7. Spring hem.
  8. Ät frukost bestående av öl och sallad.
  9. Krascha och brinn.
  10. Upprepa om möjligt under dag 2.

 

#Made by Lena