torsdag, juli 22, 2010

Knyttemanualen

- Oj! Oj! Oj-oj! hojtade Knyttet i morse.


Det vet jag numera betyder "Det står faktiskt två rådjur i vägrenen där borta, du borde bromsa!".

Innan dess hördes: Oj!

Det var när hon fick se sin första kolibri.

Oj!! betyder "Se, där ligger sju sjölejon på en flotte!"

Och Oj!!! betyder en "Titta en utter!"

Om oj-et har ett ganska distinkt å-ljud och är lite längre betyder det att det finns ett Redwood-träd i närheten. Kan vara bra att veta.

Hon är inte den enklaste att förstå sig på men det går bättre och bättre.

Idag har gått i naturens tecken, vi har tittat på träd, gått på tur, läst manualer, nästan cabbat ner, läst mer manualer, cabbat ner, cyklat, tittat på stup (AAAAH! låter hon då), åkt bergochdalbana (Då låter hon AAAAAAAGH!!!!), känt på vattnet (Iiiiih!) och ätit pizza i sängen (Mmm....). Inte illa pinkat för en trebent hund, kan man säga.

Först for vi till Big Basin State Park och tittade på urgammal skog, sniffade på blommor och lärde oss allt möjligt intressant om Redwood-träd. Medan vi var där lättade dimman och lagom till vidare färd cabbade vi ner. Det gick tack, bra.

Så småningom.

Resten av dagen tillbrinagde vi i väldigt mysiga Santa Cruz med att cykla utmed vattnet, snubbla över naturupplevelser, blommor och snickarglada hus. Sist men inte minst bevisade Knyttet att hon fortfarande är riktigt bra på att åka karusell, även om hon försöker att krypa ner på golvet hela tiden.

Den enda nackdelen är att alla mobiltelefonerna har det lite dåligt med täckning, men det får gå det med. Imorgon drar vi vidare söderut och lämnar det väldigt mysiga B&B vi har bott på de senaste nätterna. Dags att hitta nya jaktmarker.

 

#Made by Lena