fredag, april 04, 2008

Looking for love in all the wrong places

På jobbet. På uteställen. På laundromaten. På stan. På stranden... Ja, precis överallt letas det. Och på Internet förstås. Idag hittade jag en ny resurs för det här med elektronisk kärlek, en resurs som tar tag i ett rejält och riktigt problem: Vad ska vi göra med alla de som inte kan leta på jobb, uteställen, laundromater eller stränder? Vad ska vi göra med alla ensamma, våldsverkande kvinnor som suktande sitter i de amerikanska fängelserna?

Ni som var studenter ungefär samtidigt som mig kommer kanske ihåg den bedrövligt dåliga, australiensiska budgetserien Kvinnofängelset, en serie för oss med tentaångest, sömnproblem eller allmänt avig inställning till vila. Den handlade om hårdbarkade kvinnor som kämpade för överlevnad på ett smutsigt fängelse någonstans i den Australiensiska utmarken. Det var väldigt deprimerande. Tänk er samma sak fast på amerikanska och med kvinnor som sitter inspärrade minst i en livstid. Tänk er att de är ensamstående. Tänk på hur frustrerade de kvinnorna måste vara.

Som tur var finns det smarta människor med lösningar och en internetdomän, se bara här: En datingsite för livstidsfängslade kvinnor, det är så att hakan trillar ner i knät bara vid tanken. Websidans motto är "The nagging stops when the bars slam shut!" och nöjda kunder säger kloka saker som "Finally, I found a wife with the perfect amount of freedom and rights". Om man anmäler sig kan man kommunicera med kvinnorna, hitta någon passande (mordbrännare, någon?), gifta sig med henne och sedan pöka på för allt vad tygeln håller. Det finns en hel del fördelar med att ha en partner i fängelset, kan man läsa, till exempel kan man ha flera fruar (polygami är olagligt men det finns inga register), om man är av den svartsjuka sorten behöver man inte oroa sig för att frugan ska vara otrogen och det är billigt också, inga dyra middagar eller annat tjaffs.

Sålunda, om man inte har några problem med att umgås med en mörderska, våldsverkerska eller knarklangerska är det bara att tuta och köra. Jag undrar om det finns någon motsvarande sida för oss singelkvinnor?

 

#Made by Lena