söndag, juli 04, 2010

Receptdags igen!

Idag ska jag lära er att göra hemmagjord glass, häng med bara.

  1. Vakna och inse att det är 4:e juli. Bjud in dig på liten nationalaftonsfest. Erbjud ta med efterrätt.
  2. Kom på att Marängsuisse är en strålande efterrätt.
  3. Spela lite tennis, mosa din motståndare.
  4. Åk till affären och inse att de inte har påsar med maränger i USA.
  5. Far hem och hitta marängrecept.
  6. Kläck 6 äggvitor i en bunke, blanda ner lite socker.
  7. Vispa.
  8. Vispa.
  9. Vispa.
  10. Vispa.
  11. Inse att det inte händer något.
  12. Dra dig till minnes ett annat misslyckat marängförsök från din barndom där Mamma sagt något om att man måste vispa vitorna toppiga innan man har i något socker överhuvudtaget.
  13. Besvär receptet du följt så slaviskt.
  14. Börja om med 6 nya äggvitor.
  15. Beundra dina 12 äggulor som ligger och trycker i en fin skål. Fundera på vad i helskotta man gör med 12 gulor.
  16. Vispa vitorna toppiga.
  17. HA SEDAN I SOCKRET.
  18. Beundra resultatet
  19. Pluppa ut på plåt och kör i ugn på 125 grader lagom länge.
  20. Kom på att du ska göra hemmagjord glass!
  21. Spring över till grannaffären och köp 12 dl grädde.
  22. Vispa grädden med vaniljsocker och skrapet från en ganska torr vaniljstång du hittar längst bak i ett skåp.
  23. Smaka av.
  24. Ha i mer vaniljsocker, allt efter tycke.
  25. Ha i annan smaksättning om du vill.
  26. Vispa dina 12 äggulor med 3 dl florsocker.
  27. Blanda gulorna och grädden.
  28. Ät lite.
  29. Häll över i form(ar).
  30. Ät lite till.
  31. Plasta in.
  32. Frys.
Den uppmärksamma läsaren inser säkert att det här är ett recept som resulterar i både glass och maränger. Om man bara vill ha glassen skulle man kunna hoppa in på steg 20 och skippa en del av förarbetet men det verkar lite larvigt, tycker jag.

 

#Made by Lena