söndag, oktober 28, 2007

Bröd och skådespel

Följande utspelade sig i fredags strax innan vi åt upp hutlösa mängder internationell mat. Veckans helt klart bästa konversation.

Medverkande:

Charlotte (C)
En icke namngiven kollega (Eink)
En pannkakstårta

Scen 1, akt 1. (Den enda)

*curtain*

Eink: What are you doing, Charlotte?

C: This is a pancake cake. It's crepes layered with jam and whipped cream.

Eink: Wow!

Eink: Did you make the crepes yourself?

C: Yup.

Eink: Wow!

Eink: What are you putting on now?

C: That's the whipped cream.

Eink: Wow!

Eink: Did you make that yourself?

C: *looks down at her bossom* Eeeh... Not really. I whipped it myself, though.

Eink: Wow!

Eink: What's in it?

C: Well. Cream. And a spoonful of sugar.

Eink: Wow! I could never do that!

*curtain*

Bloggmaterial

Ibland är det tråkigt att bo i stillsamma Connecticut, speciellt när man pratar med kollegan Leif som jobbar inne på Manhattan varje dag, han har alltid knasiga historier att berätta om vad som händer när man är inne och jobbar i staden. Han har också en blog men han låter de flesta av de roliga historierna gå den förbi då han inte är lika fanatisk författare som jag.

Ikväll berättade han om hur han nyligen åkt tåg med några killar som läste intressant och bildande literatur, nämligen alla knarkares fackliteratur: Ganjanytt.

Eller vad gängse knarkliteratur nu kan kallas här i USA.

På fem minuter hann Leif lära sig mycket matnyttigt om husdrogen Marijuana; allt från bästa frön och odlingstips till när man ska skörda och olika torkningstekniker. Lite som Gröna Rum fast på amerikanska och utan radio och med text och utan Bertil, för folk som är verkligt vilse i trädgården skulle jag kunna tro. Jag undrar om den kommer med GPS? Och flytväst? Och hjälm? Det är viktigt med säkerheten, det vet man ju.

En av artiklarna som Leif lyckade smygläsa var den om Pets on Pot, på svenska blir det ungefär Petsson Pot (det var vad jag hörde första gången han sa det i alla fall), den handlade om katter som knarkade.

Fullkomligt normalt. I USA.

 

#Made by Lena