måndag, oktober 08, 2007

Public service anouncement

Kameror!

They're the shit!

Hjälp syrran döpa sin nya kamera, den ska helst heta något japanskklingande. På korta listan just nu ligger till exempel:

- Chichiro
- Mononoke
- Harai Goshi
- Canon (Haha!)
- Yakidori

Plus en massa andra namn som jag just nu har glömt bort men som systern säkert kan behjälpa mig med. Tänk, det finns så mycket man kan göra istället för att packa...

Oopsidaisy!

Hmm... Nu har jag installerat fonter på löpande band här och det finns en Trebuchet i min ordbehandlare men här i Firefox finns det just nu ingenting. Hej så det kan gå!

Några ideer? Tips?
MVH,
/Fort-och-fel-Abdon

Why I love Trebuchet MS

  • The splayed edges of the uppercase M which form a 10º angle with a vertical line,
  • The shape of the tail of the uppercase Q,
  • The bar of the capital A is low,
  • The shortened tails of the lowercase e and the numerals 6 and 9,
  • The hybrid open and looped tail of the lowercase g,
  • The rounded dots above and the shapes of the lowercase i and j,
  • The curved tail beneath the lowercase l,
  • The dollar sign symbol, in which the vertical strike only appears above the top and below the bottom curves of the S, and
  • The exclamation point, whose dot is large and round.
Just därför är saknaden så stor, jag har nämligen slarvat bort Trebuchet. Eller nej, jag har installerat bort den, för Trebuchet är en font, just precis den fonten jag brukar använda här på Strykfritt och den där listan där uppe har jag lånat av Wkipedia för inte katten har jag någon åsikt om svansarna på 9:orna egentligen. Jag tycker mest Trebuchet är väldigt fin.

Uppskatta dollartecknet lite nu: $$$$$. Fint va?

I helgen drack jag Margaretor och okynnesinstallerade LinuxOS på min gamla laptop i någon slags uppgiven förhoppning om att den skulle bli mindre långsam av det. Det blev den också, så på sätt och vis är allt frid och fröjd men som en något trist bonus sitter jag här och surar utan min favoritfont då LinuxOS inte tog med sig den när jag föste in det på datan. En snabb workaround är ju att ta fram den nyare datorn och blogga på den men det är jag för lat för så jag är purken istället. Det går nog egentligen åt mer energi på att sitta här och vara putt än att skutta ner för trappen för att släpa upp härket men jag ser bara möjligheter: Säg hej till purkenhet som idrott och träningsform, det är det nya här från Milford.

*putt*

(Nu ska jag googla lite och se om jag kan laga problemet istället, det är mycket roligare än att packa vilket jag borde göra.)

 

#Made by Lena