torsdag, augusti 14, 2008

Pizza madness

När Fadren fyllde år, för snart två veckor sedan, fick han en massa vin från Systren och mig, vin från New York som hon jag provat oss igenom när vi var uppe vid Fingersjöarna tidigare i somras. Idag knäckte vi den första flaskan, en Cabernet Franc från 2005 som jag hoppades skulle stå bra till de äventyrliga gourmetpizzorna vilurade ihop framåt kvällningen. Temat för kvällen blev till slut ost och då kan det inte gå fel... Eller?

Liten aperitif:
Margareta on the rocks avnjuten med grillad halloumi och ett tunnt skivat päron dränkt i honung. ALltså, både osten och päronet bedränktes.

Pizzagalenskap:

  1. En körd i ugn med kärleksfullt hemgjord tomatsås och mozzarellaost och sedan dekorerad med ruccola och prosciutto.
  2. En med päron och gorgonzola och som sin kusin ovan, beströdd med ruccola och dessutom med rakd parmesanost.
  3. En med fetaost, vitlök, soltorkade tomater, röd lök och oliver. Och lite mozarella.
  4. En med getost, kronärtskockshjärtan, svampinjoner. Och mozarella. Och vitlök.
Vi blev lite förvirrade på slutet där, vi två i assembleringslinjen, men gott blev det och mätta blev vi.

 

#Made by Lena