torsdag, november 16, 2006

En uddavecka

Det här är en lite tråkig vecka, trots allt det roliga som hänt. Jag har känt mig lite trött och hängig, inte så att jag håller på att bli sjuk för det vet vi alla att jag aldrig blir, utan mer ett sorts allmän förlamning, tankeförvirring och oinspirationstristess som lagt sig som ett lock över skallen på mig; Jag har jobbat för dåligt, tänkt för mycket, sovit för lite och möjligen bitit av lite mer liv än vad jag kan svälja under de senaste dagarna. Det är kanske inte meningen att man ska göra precis allt under en och samma vecka.

Klockan är strax tio och det stormar som aldrig förr utanför, regnet smattrar otåligt mot rutan och vinden, stenhård men ändå ljummen, stångar sig blodig mot husväggen utanför. Det är verkar inte bara vara jag som tar sig vatten över huvudet utan även världen utanför, fast jag antar att jag kunde vara i betydligt sämre sällskap i mitt för stunden förfärligt våta leverne.

Världen är ett typiskt bra ställe att vara på.

Jag kommer nog aldrig sluta fascineras av det mänskliga hjärtat, över själens stryrka och över att man kan tvinga fram en dräglig tillvaro nästan var man än befinner sig. Jag är väldigt glad över att jag är där jag är, trots att jag saknar mycket av det och dem jag inte har här och att jag fortfarande inte känner mig på riktigt god fot med tillvaron. Det jag grubblar som mest över är väl egentligen när man ska sluta vara ledsen.

Check!

Innan jag for hit började jag att bygga en lista som hade följande titel

"Saker Chotte ska göra i Usa"

På den listan hamnade givetvis saker som jag själv kom på att man kunde prova men jag bjöd även in mina små kamrater att bidra med förslag på aktiviteter som skulle passa sig på den här sidan av vattnet. Det kom ett par mer eller mindre välmenande förslag (Tunna ner för Niagarafallen - Nej tack!) från några mer eller mindre välmenande personer, listan som fick åka med mig såg ut ungefär så här:

  • Gå på en amerikansk date med en amerikan
  • Gå på Strip aerobics
  • Medverka i något som kallas för Speed dating
  • Fortsätta sjunga
  • Fortsätta slåss

Som ni ser var listan ganska kort och jag sänder därför ut en allmän uppmaning till alla er där ute att bidra med andra och nya förslag på äventyr som jag kan ta mig an. Ni vill väl ändå inte att jag ska få det tråkigt? Den allra senaste, rykande heta, uppdaterade versionen av listan har decimerats ner till det här ganska tama tillståndet:

Av detta kan den observante läsaren dra slutsatsen att jag ikväll har varit på någon slags date med en riktig amerikan. Jag hade det ganska trevligt, mannen i fråga var inte wow och jag tänker inte gifta mig med honom men jag hade det inte otrevligt. Å andra sidan lider jag sällan när jag umgås med människor jag får välja själv... Vi träffades på en lokal pub, tog en drink och petade lite verbalt på varandra. Han var sen, det var inte jag, han hade ringt och förvarnat mig, han var senare, han pratade mycket, jag var trött, han var trött, jag blev lite avig... Det gamla vanliga, ni vet. Efter en knapp timme klättrade vi in i våra respektiva fordon och for till en pub i New Haven och lyssnade på ett band som han var manager för. Bandet var faktiskt riktigt bra och jag blev på bra humör av dem, bortse från den fula hemsidan och tro på mig när jag säger att de öste på rätt bra uppe på scenen. Efter en timmes lyssnande skuttade vi ut till våra bilar, båda två mycket piggare och gladare och for hem till varsitt hemman.

Inte bu och inte bä som sammanfattning. Den här kan jag behålla som kompis att hänga med, han har nog massor med kul musik att introducera mig för om inte annat, det är med andra ord dags att undersöka huruvida det där med amerikanska pojkar och vänskap funkar eller inte. En totalreviderad lista för kvällen ser alltså ut så här:

  • Gå på Strip aerobics
  • Medverka i något som kallas för Speed dating
  • Fortsätta slåss
  • Undersöka vänskapsmöjligheter med amerikanska män

 

#Made by Lena