måndag, november 21, 2011

Simmar o-lugnt

Jag tar simlektioner nu för tiden, målet är att jag ska bli mästarinna i 50m fritt i geriatrik-OS år 2048. Som tur var är det långt till dess för just nu lipar jag mest i poolen. Lipar och simmar bröstsim vilket inte alls är samma sak som frisim, så mycket vet jag. Till på köpet blev jag rädd för vatten i förr-förra veckan och svalde halva simhallen i ett par väl valda kallsupar.


Det var inte riktigt det jag trodde skulle hända när jag började ta simlektioner, det ska jag ta och erkänna redan från början, men jag är inte den som är den och eftersom jag bara hunnit ta två lektioner så ska man välan inte tro att man ska vara fullärd redan. Lite korkat att formtoppa nästan 40 år för tidigt.

I förra veckan hade vi lektion nummer två där jag erkände att jag lipat mig igenom veckan innan Florida-vistelsen så nu har vi backat hem och börjat om från början. Veckans läxa består av att jag ska kicka mig fram och tillbaka i poolen med en bräda och humma i vattnet så fint och kontrollerat jag bara kan. Ner med huvudet och humma ut luften genom näsan och upp med huvudet för att snabbt andas in. Humma ut genom näsan, in genom munnen. Igår körde jag mitten-A hela tiden men nästa gång ska jag nog köra skalor, upp och ner, en halvtimme eller så. Kanske blir det lite roligare så.

Vem kunde tro att det skulle vara så svårt att inte dricka upp hela poolen?

 

#Made by Lena