onsdag, juli 07, 2010

Sportfånar är vi allihopa!

Amerikanerna har upptäckt fotbollen, den där sporten som är, enligt dem, för mesar, homosexuella och utlänningar. Allt som behövdes var en vinst mot Algeriet för att få Amerikanen på gatan att få upp ögonen för den vackra sporten och nu har fotbollen gått från att vara en messport till att vara riktig idrott. Fotbollen har även fått amerikaner att inse att det finns andra länder i världen, Ghana till exempel, och det helt utan att någon har behövts bli det minsta invaderad. Inte ens i hörnet.


Jag lyssnade på en sportkanal på radion dagen efter England - Tyskland matchen och ni kan nog inte riktigt inse hur mycket indignation och ilska dessa idrottstyckare hade i sig efter den matchen och de var inte ens direkt berörda av matchen. För en amerikan går det inte, på något sätt, att förstå att man inte analyserar, digitaliserar och instant replay:ar sönder en sport i småbitar. Om det finns någon slags möjligheter att använda teknologi i samband med en sport så ska detta göras, allt annat är att kallas för terrorism, typ.

Personligen har jag inte kunnat se så många matcher, men det lilla jag fått med mig från amerikansk media är mer än nog underhållning i sig.

Leve fotbollen!

 

#Made by Lena