lördag, juli 19, 2008

Tjockis

Jag tror jag blev förolämpad idag, det var ganska underhållande.

Inne på damtoaletten stötte jag på morgonen på vår pyttelilla kontorssmyganorexiker; en medelålders kvinna med klädsmak som hos en gammal tant och social inkompetens i gravt behov av fortbildninginsatser. Ungefär så här lät det:

- Charlotte, are you getting bigger? säger tanten och manar med händerna i alla möjliga ledder.

Chotten tittar på sina väldigt höga klackar och funderar på om tanten tror att hon fortfarande växer på höjden eller om hon just sagt att hon är tjock.

- Are you gaining weight? fyller hon sedan på med så där så att alla tvivel far puts väck. Vad skönt.

- Well, no... Yes, maybe... Um, that isn't a very nice question to ask! utbristser Chotten och tittar ner på henne efter ett par sekunders förvånad tystnad. Det är verkligen inte en snäll sak att säga till någon, eller hur?

- I'm not saying you're fat! Really not, you're just broader I think. Aren't you? Are you working out? fyller hon på med, helt obliviös inför den ganska underliga situationen hon försatt oss i.

Jag mumlar något till svar och hon svamlar vidare om hur hon själv borde börja styrketräna hon med innan jag hinner smita in i ett av toalettbåsen för att förvånat skratta och börja planera min hämnd. Eller bara vara förvånad och lite sårad.

 

#Made by Lena