tisdag, december 19, 2006

Alltid beredd på oväntat besök

Ååååååzoom!!!

Såg ni? Det där var min kväll som zoomade förbi i överljudsfart bara sådär. Knappt hann jag säga godkväll till jättechefen innan den snopet var över och sålunda förpassade mig till det ena övre hörnet av sängen i det bortre hörnet av sovrummet. Det är den ända punkten här som inte är stökig. Jag var visst ganska yvig när jag packade in paket igår.

Jag har varit på gymmet och tränat lite, det är konstigt men jag får ont i knät av att springa på löpbandet men inte när jag springer utomhus på stenhård betong. Löpbandet ska väl ändå vara mjukare? Jag antar att jag har naturligare löpsteg när jag kutar ute och det är väl bra när man funderar lite närmare. Och så har jag tränat mina armar, så nu är jag tokstark. Eller kanske inte, jag är nog mest bara trött i dem. Sedan körde jag hem och tog tvätten till laundromaten för tvätt-galore. Mellan tvättar och torktumlingar tog jag mig hem och duschade och medans jag väntade på tumlingarna åt jag min medhavda middag. Är det effektivt eller är det effektivt?

Jag börjar bli väldigt amerikansk på det sättet, förresten. Man gör minst två, tre saker samtidigt och minst en av de två, tre sakerna man gör innefattar intag av någon slags föda. Vanligast är kaffe. Titt som tätt shoppar jag eller kör bil med en kaffekopp i ena näven, och då känner jag mig rysligt acklimatiserad och integrerad för det är så man gör här. När man strosar runt i en affär kan man helt plötsligt snubbla över en diställd, tom kaffekopp från Starbucks eller Dunkin' Donuts som någon bara ställt ifrån sig. Mysigt! När man kör växlar man ju inte längre så man har massor av händer och fötter till övers så då kan man bland annat dricka kaffe eller äta. Här om morgonen såg jag en kvinna som lite planlöst gick runt med en kaffekopp på gymmet. Hon velade runt lite och tittade på maskinerna och vikterna och lite då och då ställde hon ner kaffekoppen på golvet och lyfte lite lätt på något. Så klart man kan träna och dricka kaffe! Utanför huset träffade jag i helgen till och med på en löperska med en kaffekopp i den ena handskbeklädda handen. Okej, hon bodde ett par hus bort och hade precis varit i lilla affären och hämtat koppen och var på väg hem, men det såg likafullt roligt ut med en tightsklädd, joggerska med en kaffekopp i ett fast grepp.

Det finns ett begrepp som heter "Mindless eating" som jag kommer att tänka på varje gång jag ser det här. Om man bara dricker svart kaffe eller dricker vatten blir man inte fet av att hela tiden ha något i handen, men om man byter ut det mot mjölkdrinkar och juicer eller kex och kakor blir man nog snabbt ett offer i fetmaepedimin som rasar här. Att äta utan att tänka eller att känna efter verkar vara vanligt och det är ganska smittsamt, ibland är härmapegenen inte så bra att ha.

Santa's little helpers

Se här för att delta i julidyllen på Broadway. Jag och Darth ägnade gårkvällen till att pimpla rödvin, lyssna på 80-talsmusik och stöka ner lägenheten till långt in på natten. Packade in paket gjorde vi också och blev av med det trådlösa nätverket från grannen vilket gjorde att jag trots allt var tvungen att gå och lägga mig innan det officiellt blev morgon istället för att skriva saker. Jag roade mig även med att ta larvia foton och öva mig i konsten att beskära bilder vilket är förvånansvärt svårt. Rationalist som jag är tycker jag ju annars om att just ta bort och eliminera saker.

Jag vet inte riktigt hur det gick till men nu har jag en himla massa paket att skicka med Tomtens andra hjälpredor (Pontus och Linda) och jag hoppas verkligen inte att de kommer att drunkna i mängden rosefjetter, småkulor och stjärnor jag behängt mina paket med. Temat för inslagningen i år är Svulst. Det är mycket guld, silver, stjärnor och glans och stora mängder olika sorters snöre har fått sätta livet till i skapandet av överdådet som är 2006 års gåvoskörd. Trogen traditionen åkte även lackstängerna fram igår och hela huset luktade så där vansinnigt gott av blandningen lack och pepparkaka, att jag periodvis bara satt drömskt på golvet i mitt hav av papper och insöp hela härligheten. Lack verkar för övrigt heta "sealing wax" på engelska för den som är intresserad av sådan information.

 

#Made by Lena