fredag, november 14, 2008

Fredagsskoj

När man saknar två amerikaner så här på fredagskvällen kan man läsa kul saker på Internet som kompensation.
.

Migrering

Barn ska flyga ut från boet, det sägs det, men jag börjar undra om man inte kan få behålla de bra och roliga exemplaren och bara skicka ut de dåliga ena istället. Låter inte det som en bra idé?

Ikväll hade vi avskedskalas för Jaime och Erik, två otroligt kära kollegor här på amerikakontoret och det känns redan tomt och avigt fastän de knappt har lämnat staten. De ska flytta till Florida, staten där solen skiner och där pensionärer kör ännu långsammare än normalt. Jag väljer att fokusera på solen, det faktum att jag kommer sakna dem väldigt mycket och att jag kommer få gratis boende för alla solsemestrar jag behöver och lite till, men det hjälper inte så mycket.

Jag minns en gång för länge sedan när Jaime kom till Sectra i Sverige för att genomgå sin rookieutbildning. Hon var ganska nyanställd, kanske 22 år och ganska överväldigande i sin entusiasm för en tråkig svensk som mig. Det här var för kanske fem år sedan och jag höll ett par utbildningspass och var med som lektant på de sociala aktiviteterna med gänget av nyanställda Sectraiter från världens alla hörn och kanter och jösse Jesus, var jag slut när vi var klara med äventyrandet i Kolmården med vår lilla grupp - en mer intensiv person än Jaime får man leta efter! Nu, här, idag måste jag säga att hon är en av mina klara favoriter här på kontoret; alltid hjälpsam, ruskigt smart, rolig som få och så den där smittande entusiasmen som aldrig verkar gå ur hur man än misshandlar henne. Och Erik, han är bara helt underbar.

Jävla ungar, de ska inte flytta hemifrån så här.
.

 

#Made by Lena