tisdag, december 04, 2007

Var glad, var glad.

Här sitter man alltså med glitter över hela kroppen, en äckligt klistrig smak av kuvertlim i munnen och julkänslor som fullkomligen rinner ut ur öronen på en. Lihkören förklarar om och om igen, och helt otroligt högljutt därtill, att nog tusan kan vi göra portarna högare och dörrarna ännu lite vidare för nu katten är det tomteverkstad på East Broadway. Jag har skrivit julkort så att det värker i högerhanden och ryggen är nog lite sned ity jag envisas med att halvligga på golvet, kloss intill högtalarna så att jag kan höra precis allt vackert som gossarna sjunger. Runt omkring mig på golvet ligger det små högar med klappar utmärkta med post-its och vilket ögonblick som helst ska jag försöka brotta mig upp på vinden och rota fram allt julpyntet för något sådant har jag inte hunnit ta fram riktigt ännu. Okej, ni får vara lite liberala med ögonblicken, de kan dra sig in emot morgondagen för jag är ganska nöjd med juvlandet så här långt idag; istället för mina vanliga oproduktiva aftnar har jag hunnit med att diska, laga riktig mat, äta sagda mat och göra allt det här andra nyttiga.

Jag pratade med de ömma föräldrarna i helgen och det utbyttes lite önskelistematerial (Pappan önskade sig Jaguarer och Bentleys och en annan bil jag inte kommer ihåg, en i varje färg och matchande polotröjor och Mamman önskade sig ett julkort och glada barn. Jag har fixat en av dem, gissa vilken.) men de var inte nöjda med mitt svävande uttalande om svenska böcker och svensk musik så jag tänkte hitta på lite mer här och nu. Dessutom tänkta jag att ni andra kanske kunde hjälpa till lite; vad tror ni jag önskar mig egentligen?

Chottes Önskelista 2007
  • Nya vinterspringetights då de gamla börjar gå upp i limningen och hur mycket man än tror att springetights är det mest oattraktiva som finns så är det etter värre med springetights som hänger i slamsor från en blåfrusen kropp.
  • Överraskningar.
  • Nya röda handskar då de som ficks förra julen dog en tragisk död en regnig söndagmorgon i en taxi på Manhattan. Alla borde ha sig ett par röda handskar, förresten.
  • Okej, nya svarta handskar behöver jag egentligen också för mina gamla håller på att följa min springetights ner i graven.
  • Besök! Det var länge sedan nu.
  • Ett makroobjektiv till storkameran, när jag drömmer lite önskar jag mig det här eller det här.
  • Böcker så klart.
  • Och ny musik.
  • En häst och kanske en hund.
  • Besök!
Det var nog allt för den här gången. Jag är ganska dålig på att skriva önskelistor, tror jag.

 

#Made by Lena