onsdag, maj 23, 2007

Not in Kansas anymore

Jag är i Arkansas den här veckan, det är fuktigt och varmt och fullt med gemytliga människor. Det är lite som att komma till ett land fyllt med Magnusar och Fridor bara det att de heter Michael och Megan istället.

Redan på flyget ner blev jag varse var jag var på väg, kvinnan bredvid mig på planet frågade mig när vi satt oss "What do you do at Walmart, then?". Jag stirrade på henne som ett levande frågetecken tills hon förklarat att platsen jag höll på att ta mig till var Walmarts hemstad, nämligen Bentonville, Arkansas. Efter att jag erkänt min ickeaffiliering med sagda kedja utbrast hon "You must be the only one on the plane!", själv jobbade hon på Walmarts egna tidning. Walmart är jättestort har jag lärt mig nu, så stort att det dragit in mängder av folk och underleverantörer till trakten som gör att det växer och expanderas så det knakar i området.

Väl framme blev jag upplockad av min kollega Michael som tog med mig på mitt första äventyr: Drive-through spritbutik! Varför inte? Vi skulle handla lite öl till morgondagens båttur var det tänkt men då Bentonville är så kallat "dry country" går det där inte att handla alkohol på butik utan vi fick åka till grannstadens Fayetteville för att inköpa den helt utan att lämna bilen ens. Sedan blev jag matad och fick ta mig en tur hem till Michael för att hälsa på hans söta och pratglada sambo Megan. Vi diskuterade ditten och datten, klappade katten och hade sönder lite datorer så där som vi gör så bra, Michael och jag.

 

#Made by Lena