måndag, maj 23, 2011

Horkatten

Katten har skaffat sig en dålig vana om ni frågar mig eller ett smart alternativ om ni frågar honom. När det är tråkigt och trist hos oss tar han sig helt enkelt till sitt numera alternativa hem ett par hus bort och blir ganska väl omhändertagen. Redan den första dagen vi släppte ut honom på vift hittade han ett kattkärt hem en bit bort med ett par, tre andra rödhåriga katter i, ett hus som var så pass öppet att ägaren inte ens märkte att fel rödhåriga katt tog sig in och åt deras mat. Gissa vår förvåning när vi hittade vår rödhåriga inlåst i fel hus en helt vanlig söndag.


Katter är luriga djur. Tacka vet jag hundar, de rymmer hemifrån med bestämdhet och integritet. Det märks liksom när hundar rymmer!

Idag gick jag upp galet tidigt för att fara till jobbet och släppte ut kattkräket så att han skulle få motionera av sig lite innan Bacheloren skulle fara till jobbet. Allt gick enligt plan förutom den lilla detaljen att kissekatten aldrig kom hem innan Bacheloren for iväg och sedan började det regna.

Ösregna. Alla håll och alla kategorier. Tokmycket.

Vi orolade oss lite, vi två vuxna där vi satt på våra kontor, men kom fram till att han nog skulle klara regnet ändå - Katten är trots alllt en tuff, adopterad gatukatt från ett fullkomligt livsfarligt område i Waterbury, jag är övertygad om att han bär knivar eller en yxa någonstans där under den där täta pälsen han har. När Bacheloren kom hem på kvällen och vände fanns det ingen kisse att hitta och när jag så småningom dök upp och ropade kom det inget tjock glansig sak slinkande heller, hur mycket jag än visslade och ropade.

Det enda naturliga man kunde göra vid det läget var att ta hatten i handen och traska över till huset där borta för att se om katten kanske, troligtvis gömt sig i det där huset igen. Väl där, stod dörren på glänt och paret i huset satt och väntade. Kissen låg och sov i husägarnas säng, han hade även ätit upp deras katters mat och han hade tydligen visat sig från sin allra bästa sida för alla var väldigt förtjusta i honom där borta.

Hans riktiga namn är The Tommy-cat men numera kallar jag honom för Billiga Horkatten för något mer lättillgängligt får man leta efter.

 

#Made by Lena