söndag, januari 20, 2008

Inga fingrar i maten

... Och inga djur heller, tack.

Här sitter man i soffan och ska precis dricka upp den sista koppen med lätt micrad Blossa Glögg huset kan uppbåda när man inser att det sitter en larv på ett av russinen jag just kastat ner i koppen. Larven är död, antagligen (förhoppningsvis) sedan länge, men icke förty åkte glöggen, russinen, russinens kvarvarande kompisar i den stora förpackningen och allt sådan som kommit i någon sorts kontakt med något av ovanstående ut med soporna.

För massor med år sedan hade jag skrikit och hoppat och ryst omkring ett bra tag om jag hittat något levande eller dött från djurriket i mina vegetabiliska matvaror, men inte längre. Numera tar jag det med ett stoiskt lugn föregått av en minimal huttring. Sedan jag flyttat till USA har jag lärt mig att man ska ha de mest underliga och obskyra saker i kylskåpet, allt för att inte några konstiga djur ska dyka upp i dem. Djur gillar inte kylskåp, så är det bara.

Så. Glöggen är slut för i år, det enda som kvarstår är en retsam julaktig doft som blir extra stark när man närmar sig vasken i köket. Jävla amerikanska insekter, jag var inte färdig med mitt glöggande!

1 kommentarer:

Kristian sa...

Men du sparade väl larven?! Den är nog utmärkt att fiska med!

Mer glögg kan ordnas...

 

#Made by Lena