fredag, maj 16, 2008

Terminologi

Min bästa Mike från Arkansas lär mig nya saker i parti och minut. Igår var vi ute och drack öl, åkte båt och berättade historier om vår ungdom när han drog till med ett ny, fin term till mig: Beer gettin' store. Beer getting store som i Systembolaget, det blir nog inte mer sydstatsk charmerande än så.

Ikväll frågade han mig om jag aldrig haft grocery store feet också. Försten till att gissa vad det är får en kram.

4 kommentarer:

Jesper Karlqvist sa...

En tävling med ett lockande pris? I'm game!

Egentligen skulle jag vilja hitta på något roligt svar på frågan, men eftersom jag då inte direkt har chans på priset får jag väl bara slänga ur mig det svar som jag har lärt mig. Råkade nämligen ut för det här uttrycket senast i januari i Australien då jag hade gått barfota i sanden och smutsen utanför lägergården. Då kom en av deltagarna och påpekade att jag hade grocery store feet. Hon kunde inte förklara varför det hette som det hette, men att det handlade om att man hade smutsiga och läbbiga fötter. Hoppas hon hade rätt, för då vinner jag kanske!

Och när jag ändå är på det humöret - ett stort hipp hurra för bästa Charlotte! Ett trefaldigt leve (sånt vi gör i Skåne och Danmark) för henne! Hon leve... Hurra! Hurra! HURRAAA!

Må solen lysa över dig och din födelsedag. Må klappar och kramar tillskänkas dig i överflöd. Må du vakna och somna med ett leende på dina läppar. Stor kram från Malmö!

Jesper Karlqvist sa...

... fast nu läste jag ditt inlägg igen och såg att man faktiskt inte alls behövde gissa rätt för att få en kram. "Försten att gissa vad det är får en kram". Alltså räcker det att gissa vad det är? Inte att gissa rätt? Och då vinner ju inte jag eftersom jag inte gissade. Hmm... Semantik...

Anonym sa...

grattis syterschysstr! hipparhurra lite här borta också. Hopaps det blir en bra dag med många snygga skor att stoppa fötterna i, oavsett affär de befinern sig i, även om ajg nog föreslår the beer-gettinig-store före groceyrstoren. Tror fötter är snyggare i berrgettingstoren iaf.
Kram!

Unknown sa...

Allt är snyggare i beer gettin' affären.

 

#Made by Lena