När Fadren fyllde år, för snart två veckor sedan, fick han en massa vin från Systren och mig, vin från New York som hon jag provat oss igenom när vi var uppe vid Fingersjöarna tidigare i somras. Idag knäckte vi den första flaskan, en Cabernet Franc från 2005 som jag hoppades skulle stå bra till de äventyrliga gourmetpizzorna vilurade ihop framåt kvällningen. Temat för kvällen blev till slut ost och då kan det inte gå fel... Eller?
Liten aperitif:
Margareta on the rocks avnjuten med grillad halloumi och ett tunnt skivat päron dränkt i honung. ALltså, både osten och päronet bedränktes.
Pizzagalenskap:
- En körd i ugn med kärleksfullt hemgjord tomatsås och mozzarellaost och sedan dekorerad med ruccola och prosciutto.
- En med päron och gorgonzola och som sin kusin ovan, beströdd med ruccola och dessutom med rakd parmesanost.
- En med fetaost, vitlök, soltorkade tomater, röd lök och oliver. Och lite mozarella.
- En med getost, kronärtskockshjärtan, svampinjoner. Och mozarella. Och vitlök.
3 kommentarer:
tur det mesta grå bra med det mesta. Rödvin går till pizza o pizza är gott.
Nej, med ost kan det inte gå fel. God ost kan förstöra vilket bra rödvin som helst. Eller snarare, man kan inte längre skilja på dyrt och billigt om man sätter i sig ost till.
/Frida
ja, ost är gott o vin är gott o sen bryr vi oss itne så mkt mer, elelr?
Skicka en kommentar