Varfår kan jag inte göra Kladdkaka? Varför ska det vara så svårt? Varför blir de bara torra och luftiga?
Lär mig hur man gör!
.
Öppet brev till Corren
-
Låt mig börja med att säga att jag prenumererat på Corren i snart 40 år och
värdesätter en lokal/regional morgontidning mycket högt. Jag vill – och har
b...
8 år sedan
9 kommentarer:
Svaret är som alltid "mera smör".
Kossorna kanske ätit fel saker. Torr och luftig mat, som ... hö? Och nedfallna fjolårslöv. Det är också torrt Svenskt saftigt ensilagesmör däremot, från äkta traktorägg, då kan ingenting gå galet.
Max en kvart i ugnen...
På tal om katten:
http://www.youtube.com/watch?v=LQ-jv8g1YVI
kladdkaka som i fransk chokladkaka?
tja, då är det ju 4 ägg, 250g fett, 2,5dl mjöl, 2 dl socker, bakpulver och lite salt och sen slickar man.
Mera smör, salt, högre ugnstemperatur och kortare baktid...ta ut den så fort den börjar dofta. Har du rätt recept förresten?
2 ägg
nästan 3 dl socker
vispas men inte så länge
2,5 tsk vaniljsocker
4 msk cacao
0.75 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
100 gr smör
425 grader F i typ 20 min
jsut, glömed ju cjokladen: det ska vara blovkchoklad, 25ogram.
Okej. Alla är välkomna på massor med kladdkakor i helgen, jag ska öva.
Whee!
Skicka en kommentar