Varfår kan jag inte göra Kladdkaka? Varför ska det vara så svårt? Varför blir de bara torra och luftiga?
Lär mig hur man gör!
.
Att gå hem med tomt koppel
-
Man vet ju att det ska hända. Att en älskad lurvig del av familjen ska
lämna in. Ändå slår smärtan och saknaden till med full kraft när vi lämnar
veterin...
1 vecka sedan
9 kommentarer:
Svaret är som alltid "mera smör".
Kossorna kanske ätit fel saker. Torr och luftig mat, som ... hö? Och nedfallna fjolårslöv. Det är också torrt Svenskt saftigt ensilagesmör däremot, från äkta traktorägg, då kan ingenting gå galet.
Max en kvart i ugnen...
På tal om katten:
http://www.youtube.com/watch?v=LQ-jv8g1YVI
kladdkaka som i fransk chokladkaka?
tja, då är det ju 4 ägg, 250g fett, 2,5dl mjöl, 2 dl socker, bakpulver och lite salt och sen slickar man.
Mera smör, salt, högre ugnstemperatur och kortare baktid...ta ut den så fort den börjar dofta. Har du rätt recept förresten?
2 ägg
nästan 3 dl socker
vispas men inte så länge
2,5 tsk vaniljsocker
4 msk cacao
0.75 tsk salt
1,5 dl vetemjöl
100 gr smör
425 grader F i typ 20 min
jsut, glömed ju cjokladen: det ska vara blovkchoklad, 25ogram.
Okej. Alla är välkomna på massor med kladdkakor i helgen, jag ska öva.
Whee!
Skicka en kommentar