tisdag, juni 16, 2009

Skruva den som Edberg

Vår sommarsvenska (lite som en sommarkatt fast med mindre päls och med bättre humor), Sofia, och jag började en sommarkurs i tennis ikväll, vi var tokduktiga och ohyggligt snygga. Från och med nu är den 16:e juni dagen vi minns ity att min backhand bara exploderade.

Tävlingsdags!

Av egen erfarnehet hävdar jag numera (se nedanstående inlägg) att kavring är ett av de mer omöjliga recepten att återskapa i Utlandet. Utlandet har inte uppfunnit varken rågsikt, filmjölk eller mörk sirap och allt blir bara fel, fel, fel.

Kan någon komma på något som kan vara värre?

Anti-bakning? Av-bakning? Obakt?

Det är hårt att vara utlandssvensk, allt är så utländskt konstigt och annorlunda för oss. Idag har jag till exempel inte handlat filmjölk, inte heller rågsikt och absolut inte mörk sirap för att baka kavring. Istället köpte jag melass, rågmjöl och naturell yoghurt och vet ni vad det blir när man blandar det med lite annat?

Inte kavring.

Surprise!

Flera gånger har jag hört folk säga att det här med bakning är en exakt vetenskap och jag har aldrig riktigt lyssnat på dem men just, precis idag är jag benägen att hålla med om att man i alla fall inte kan uppföra sig hur som helst i köket och förvänta sig att det ska bli bra eller för den delen ens ätbart.

En annan sak jag har lagt märke till är att melass luktar illa. Bara så ni vet.

 

#Made by Lena